Door op 7 februari 2013

Duurzaamheidscafé: Hoe duurzaam is de kleding die wij dragen?

Hoe duurzaam is de kleding die wij dragen? Dat is de vraag die centraal staat tijdens het duurzaamheidscafé op 13 februari. Er verschijnen steeds meer labels die claimen een duurzame kledingproductie voor te staan, maar wat betekent dit eigenlijk? Om hierachter te komen hebben we twee inspirerende sprekers uitgenodigd: Remco Kouwenhoven, consultant bij Made By en Yildiz Celie, journalist en webredacteur bij onder andere het Parool.

Remco Kouwenhoven heeft gedurende zijn Master in Business Studies en zijn internship in Kenia een interesse ontwikkeld in de duurzame productieketen en de rol van het bedrijfsleven hierin. Bij Made By focust hij zich op de kledingindustrie. Made By ontwikkelt strategieën voor bedrijven die hun productieketen willen verduurzamen.

Bij Yildiz Celie komt haar passie voor journalistiek voort uit een onuitputtelijke interesse in onderwerpen als duurzaamheid, economie, mode, voeding en gezondheid. Door goede artikelen wil zij tegelijk mensen en bedrijven inspireren om meer bezig te zijn met duurzaamheid. Yildiz schreef meerdere interessante artikelen over kleding en duurzaamheid.

Eerder organiseerden wij cafés over voedsel, bouwen en de financiële markt. Zie onze webpagina op Stuuf.nl.

Wij willen een plek zijn waar mensen elkaar kunnen verwonderen op gebied van duurzame initiatieven in Amsterdam. Wij zijn geen academische denktank of een politieke lobbygroep. Wij zijn een laagdrempelig initiatief van enkele enthousiaste mensen die graag aan Amsterdammers willen laten zien wat er op gebied van duurzaamheid allemaal gebeurt in hun stad.

Er gebeurt namelijk zo ontzettend veel moois. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame bouwmarkt eco-logisch, een corporatieve ZuiderMRKT en duurzame architectuur van Aayu. Wij willen dat aan jullie laten zien door toegankelijke discussie bijeenkomsten te organiseren.

Ons doel is eens per maand een café organiseren voor zo’n 30 mensen. Wij staan altijd open voor ideeën over onderwerpen of opzet en iedereen is welkom om mee te organiseren. Kom dus gerust een keertje langs, drink een drankje, laat je verwonderen en praat mee als je daar zin in hebt.

Aanmelden via [email protected] wordt bijzonder gewaardeerd, maar is uiteraard niet verplicht.

Redactie: Micha Lubbers, Pascal Henneberque, Simone Veldema en Alix Dodu.

Wanneer: 13 februari, 19:30
Waar: Café Amstelhoeck (Stopera)

Grotere kaart weergeven